Σύμφωνα με το άρθρο 4.1.1 του Κανονισμού του Χ.Α. και της απόφασης 25 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, σήμερα, 27η Μαΐου 2026, ημέρα Τετάρτη και ώρα 15:30 συνήλθε στην έδρα της Γενικής Εμπορίου & Βιομηχανίας Α.Ε. που βρίσκεται στο 18ο ΧΛΜ Εθνικής οδού Αθηνών – Κορίνθου στον Ασπρόπυργο, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της.
Η Γενική Συνέλευση συνεδρίασε σήμερα με απαρτία 74,25%, παραστάθηκαν ή εκπροσωπήθηκαν δια αντιπροσώπου δέκα επτά (17) μέτοχοι, εκ των οποίων δέκα έξι (16) μέτοχοι με φυσική παρουσία και ένας (1) μέτοχος μέσω τηλεδιάσκεψης, εκπροσωπούντες συνολικά 17.865.045 μετοχές και ισάριθμους ψήφους, επί συνόλου 24.060.000 μετοχών της Εταιρίας (απαρτία 74,25%) και ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης:
ΘΕΜΑ 1ον
Υποβολή και έγκριση των Ετήσιων Οικονομικών Καταστάσεων της εταιρικής χρήσης που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2025 (01.01.2025 – 31.12.2025), καθώς και των σχετικών Ετησίων Εκθέσεων του Διοικητικού Συμβουλίου και των Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών.
Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις της χρήσης 2025, η από 26.03.2026 έκθεση του Διοικητικού Συμβουλίου και η από 26.03.2026 έκθεση ελέγχου του Ορκωτού Ελεγκτή – Λογιστή, χωρίς καμία τροποποίηση.
ΘΕΜΑ 2ον
Έγκριση της διάθεσης των αποτελεσμάτων της χρήσης 2025 (01.01.2025 – 31.12.2025).
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η διανομή μερίσματος ποσού ευρώ 2.406.000,00, από τα κέρδη της χρήσης, που αντιστοιχεί που αντιστοιχεί στη διανομή μερίσματος ευρώ 0,10 ανά μετοχή σε πλήθος 24.060.000 μετοχών).
Από το ποσό του μερίσματος θα παρακρατηθεί σύμφωνα με τον ν. 4172/2013, φόρος υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου με συντελεστή 5% και συνεπώς το καθαρό μέρισμα που θα διανεμηθεί στους μετόχους της Εταιρίας θα ανέλθει σε ευρώ 2.285.700,00 (ευρώ 0,095 ανά μετοχή).
Η αποκοπή του σχετικού δικαιώματος για το μέρισμα της χρήσης 2025 θα γίνει την Τρίτη 9 Ιουνίου 2026.
Δικαιούχοι μερίσματος για την χρήση 2025 θα είναι οι μέτοχοι της Εταιρίας που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Συστήματος Αύλων Τίτλων την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2026 «record date».
Η καταβολή του μερίσματος στους μετόχους της Εταιρίας θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16 Ιουνίου 2026 από την υπηρεσία διενέργειας χρηματικών διανομών της ΕΛ.Κ.Α.Τ.
Σχετικά με την καταβολή του μερίσματος της χρήσης 2025, θα επακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση με αναλυτικότερες πληροφορίες, σύμφωνα με την ενότητα 5 του κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών και της απόφασης 25 της Διοικούσας Επιτροπής Χρηματιστηριακών αγορών του Χρηματιστηρίου Αθηνών, προς πλήρη ενημέρωση του επενδυτικού κοινού.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η διανομή από τα κέρδη της χρήσης 2025, ποσού ευρώ 508.300,00 (περιλαμβανομένων μικτών ποσών, εργοδοτικών εισφορών και φόρου μερισμάτων 5%) για αμοιβές του Διοικητικού Συμβουλίου και των ανωτάτων και ανωτέρων στελεχών της Εταιρίας.
ΘΕΜΑ 3ον
Έγκριση της συνολικής διαχείρισης της Εταιρίας από το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη χρήση 2025, σύμφωνα με το άρθρο 108 του ν. 4548/2018 και απαλλαγή των ορκωτών ελεγκτών από κάθε ευθύνη αποζημίωσης.
Εγκρίθηκε παμψηφεί η συνολική διαχείριση της χρήσης 2025 της Εταιρίας από το Διοικητικό Συμβούλιο σύμφωνα με το άρθρο 108 του ν. 4548/2018 και απαλλάχθηκαν οι ελεγκτές από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τα πεπραγμένα της εταιρικής χρήσης 2025 (01.01.2025 – 31.12.2025).
ΘΕΜΑ 4ον
Εκλογή τακτικού και αναπληρωματικού Ορκωτού Ελεγκτή Λογιστή από το Μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών Λογιστών για την εταιρική χρήση του 2026 και καθορισμός της αμοιβής τους.
Εξέλεξε παμψηφεί για τον έλεγχο της χρήσης 2026, από το Μητρώο Ορκωτών Ελεγκτών - Λογιστών, ως Τακτικό τον νόμιμο ελεγκτή τον κ. Γεώργιο Μπατσούλη (Α.Μ. ΣΟΕΛ 14001) και ως αναπληρωματικό την νόμιμο ελεγκτή κ. Τσαμάκη Ανδρέα (Α.Μ. ΣΟΕΛ 17101), της εταιρίας KRESTON GREECE ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΡΚΩΤΩΝ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (Α.Μ. 156) και εγκρίνει παμψηφεί τις αμοιβές των παραπάνω ελεγκτών, που ανέρχονται στο ποσό των έντεκα χιλιάδων Ευρώ (11.000 €), όπως αυτές καθορίζονται στην σχετική προσφορά τους.
Απαιτούμενη απαρτία: 1/5 (20%) του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρίας.
Απαιτούμενη πλειοψηφία: 50% +1 των εκπροσωπούμενων στη Συνέλευση ψήφων.
ΘΕΜΑ 5ον
Έκθεση αποδοχών του άρθρου 112 του ν. 4548/2018, χρήσης 2025.
Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, η υποβληθείσα από το Διοικητικό Συμβούλιο Έκθεση αποδοχών του άρθρου 112 του ν. 4548/2018 της χρήσης 2025, σύμφωνα με τα οριζόμενα στο συγκεκριμένο άρθρο, χωρίς καμία παρατήρηση και αποφασίστηκε η ανάρτησή της στο διαδικτυακό τόπο της Εταιρίας, χωρίς χρέωση, για περίοδο δέκα (10) ετών, σύμφωνα με τις διατάξεις της παρ.4 του ίδιου άρθρου.
ΘΕΜΑ 6ον
Έγκριση των αμοιβών και αποζημιώσεων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για τη χρήση 2025.
Εγκρίθηκαν κατά πλειοψηφία οι συνολικές καταβληθείσες μικτές αμοιβές και αποζημιώσεις του Προέδρου κ. Κωνσταντίνου Κρεμύδα και του πρώην Προέδρου και Διευθύνοντος συμβούλου κ. Γεωργίου Κρεμύδα, όπως αυτές προεγκρίθηκαν από την προηγούμενες Τακτικές Γενικές Συνελεύσεις, και οι οποίες ανήλθαν στο ποσό των 155.600,00 Ευρώ.
Εγκρίθηκαν επίσης κατά πλειοψηφία οι συνολικές καταβληθείσες μικτές αποδοχές των υπολοίπων τριών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, εργαζομένων στην Εταιρία με σχέση εξηρτημένης (έμμισθης) εργασίας, κ. Παναγιώτη Κρεμύδα, κ. Θεοδώρου Κονιδάρη και του πρώην μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου κας Παναγιώτας Μαυρουδή που ανήλθαν συνολικά σε 194.452,23 Ευρώ, καθώς και οι συνολικές μικτές αποδοχές των ανεξάρτητων μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, που μετέχουν στις επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, που ανήλθαν συνολικά σε 36.380,00 ευρώ.
ΘΕΜΑ 7ον
Παροχή άδειας για σύναψη συμβάσεων εργασίας ή εντολής της Εταιρίας με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και Διευθυντές της και καθορισμός ανωτάτου ορίου των αποδοχών τους.
Καθορίσθηκαν παμψηφεί, σύμφωνα με τις παρ. 4.1.2 και 4.1.3 της πολιτικής αποδοχών της Εταιρίας, μέχρι του ποσού των 100.000 ευρώ, οι συνολικές ετήσιες αμοιβές του του Προέδρου και εκτελεστικού μέλους
3 Σελίδα
του Δ.Σ. με διευθυντικά καθήκοντα κ. Κωνσταντίνου Κρεμύδα, για την εν γένει διοίκηση της Εταιρίας, την εποπτεία των εταιρικών θεμάτων και την συμμετοχή τους στον καθορισμό των γενικών κατευθύνσεων της επιχείρησης, για την περίοδο 01.06.2026 – 31.05.2027.
Καθορίστηκε παμψηφεί, μέχρι του ποσού των 60.000 ευρώ, η συνολική ετήσια αμοιβή των μη εκτελεστικών μελών του Δ.Σ. που μετέχουν στην επιτροπή ελέγχου και στις άλλες επιτροπές του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας, για την περίοδο 01.06.2026 – 31.05.2027.
Επικυρώθηκαν παμψηφεί οι συμβάσεις εξηρτημένης εργασίας που υφίσταται με τα εκτελεστικά μέλη του Δ.Σ. κ.κ. Παναγιώτη Κρεμύδα και Θεόδωρου Κονιδάρη.
ΘΕΜΑ 8ον
Έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου για την χρήση 2025
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναφέρεται στις διατάξεις του άρθρου 44 του ν.4449/2017, όπως ισχύει μετά την τροποποίησή του από το άρθρο 74 του ν. 4706/2020 (ΦΕΚ Α΄ 136/17.07.2020) και παρουσιάζει στους συμμετέχοντες μετόχους και τους αντιπροσώπους τους την από 26.03.2026 έκθεση πεπραγμένων της Επιτροπής Ελέγχου για την χρήση 2025, που υποβλήθηκε από τον πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου κ. Ιωάννη Λέτσιο και η οποία επισυνάπτεται στο Παράρτημα ΙIΙ του πρακτικού της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης.
ΘΕΜΑ 9ον
Ετήσια έκθεση ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ο Πρόεδρος της Γενικής Συνέλευσης αναφέρεται στις διατάξεις της παρ. 5 του άρθρου 9 του ν.4706/2020, και παρουσιάζει στους συμμετέχοντες μετόχους και τους αντιπροσώπους τους, την από κοινού έκθεση των ανεξάρτητων μη εκτελεστικών μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρίας προς την τακτική γενική συνέλευση των μετόχων, που συντάχθηκε στις 02.04.2026 και επισυνάπτεται στο Παράρτημα ΙV του παρόντος πρακτικού.
ΘΕΜΑ 10ον
Ανακοινώσεις και προτάσεις.
Ακολούθησε διαλογική συζήτηση επί διαφόρων θεμάτων της Ελληνικής και Διεθνούς επικαιρότητας και ακούστηκαν οι απόψεις των παρευρισκομένων μετόχων επί αυτών.
www.bankingnews.gr
Σχόλια αναγνωστών